Tiedotteet

SERTY tiedote 3/2018

Uusi WEEE-luokitus ja B2B-laitteiden kierrätysmaksu voimaan

Päivitetyn EU:n WEEE-direktiivin (Open Scope) ja oman lainsäädäntömme vuoksi laiteluokitus on supistunut kuuteen luokkaan. Samantyyppiset laitteet voivat kuulua nyt eri luokkiin: laitteen mitta tai näytön pinta-ala määrittävät luokan. SERTYn jäsenet raportoivat kierrätysmaksut uuden luokituksen mukaan 1.1.2019 alkaen.

Samassa yhteydessä yritystuotteet (B2B) muuttuvat maksulliseksi, mutta ne raportoidaan edelleen erikseen. Maksimikierrätysmaksut poistuvat ja kaikkien laitteiden kierrätysmaksut perustuvat vastedes painoon. Vain lamput ja palovaroittimet ilmoitetaan kappaleittain.Lähetimme tiedotteen muutoksista ja uuden hinnaston kaikille yhteyshenkilöille 6.9. sekä 10.10. tarkemmat ohjeet kierrätysmaksujen raportoijaksi nimetyille henkilöille.

Syyskokous

SERTYn sääntömääräinen syyskokous pidetään maanantaina 26.11.2018 klo 9.30 alkaen SER-tuottajayhteisön toimitilojen yhteydessä, os. Pasilankatu 2 (Huolintatalo), Helsinki.

Kokouskutsu esityslistoineen on lähetetetty kaikille jäsenyritysten yhteyshenkilöille.

Syyskokouksen asialistalla ovat muun muassa hallituksen jäsenten valinnat ja ensi vuoden budjetti. Kokouksen asiakirjat ovat nähtävänä jäsensivuilla; kirjautuminen osoitteessa www.serty.fi, oikeasta yläkulmasta tunnuksella member@serty.fi ja salasanalla serty2001.

Tarjoilujen vuoksi pyydämme ilmoittautumaan kokoukseen sähköpostitse: office [at] serty.fi. Kokousedustajilla tulee olla valtakirja edustamastaan yrityksestä. Tervetuloa!

Tuottajavastuu on pakollinen

SERTYn toimistolle tulee ilmoituksia niin sanotuista vapaamatkustajista. Olemme velvoitettuja ilmoittamaan niistä tuottajavastuuta valvovalle viranomaiselle. SER-tuottajavastuussa ovat kaikki maahantuojat tai valmistajat (myös nettikaupat), jotka saattavat markkinoille paristolla, akulla, verkkovirralla tai aurinkoenergialla toimivia laitteita.

Toivomme, että jäsenyritykset, jotka myyvät muiden alan yritysten tuotteita, tarkistaisivat yhteistyökumppaneidensa voimassaolevan tuottajavastuun. Epäselvissä tapauksissa voi kyselyt osoittaa toimistoomme: office [at] serty.fi.