Tiedotteet

SERTY tiedote 2/2018

Syöppö Virtanen

SERTY ja SER-kierrätys kampanjoivat kierrätyksestä kylmälaitteiden vaihdon aikaan, juhannuksesta elokuun loppuun. Kampanja kantaa nimeä Syöppö Virtanen ja se näkyy sosiaalisessa mediassa sekä kuuluu radiokanavilla. SER-kierrätyksen sivustolla aukeaa juhannuksen jälkeen infosivu www.serkierratys.fi/syoppovirtanen (ei enää luettavissa).

Uudet laiteluokat

Voimaan tulleen lainsäädännön vuoksi SER-laiteluokitus muuttuu 15.8.2018 alkaen. SERTYn jäsenyritykset voivat kuitenkin ilmoittaa kierrätysmaksut nykyisten luokkien mukaan vuoden loppuun saakka.

Lähetämme 1.1.2019 voimaan astuvan kierrätysmaksuhinnaston uusine luokkineen ja alaluokkineen syyskuun loppuun mennessä.

Keräysmäärät 2017

SERTY keräsi vuonna 2017 yhteensä 18 500 tonnia sähkö- ja elektroniikkalaiteromua, jotka toimitettiin asianmukaiseen käsittelyyn ja kierrätykseen. Alueellisia keräyspisteitä oli 458 ja kauppakeräyspisteitä lähes 2000. Kauppakeräysmäärä vuonna 2017 oli 2690 tonnia.

Vastauksia jäsenyrityksiltä tulleisiin kysymyksiin:

• Yrityksenne kierrätysmaksuraportoija voi tehdä Numeruksessa muutoksia itse, esimerkiksi vaihtuviin yhteyshenkilöihin tai osoitteisiin. Vain yrityksen nimeä tai Y-tunnusta ei voi vaihtaa, sillä ne tulee täsmätä sopimukseen. Jäsenyritykset on lueteltu SERTYn kotisivuilla.

• SERTY ei laskuta alle 200 euron laskuja. Kun summa tulee täyteen, tehdään koontilasku.

• B2B-laitteiden kohdalla on merkitty joissakin jäsenyritysten raporteissa desimaaleja. B2B-laitteet ilmoitetaan kuitenkin kappaleittain, ei painon mukaan.

• Mikäli laitteet sisältävät maahantuotaessa tai markkinoille saatettaessa paristoja tai akkuja, ovat ne tuottajavastuun alaisia tuotteita. SERTYn jäsenet raportoivat paristot ja akut Recser Oy:lle. Lisätietoja saa Recseristä, helena.castren@recser.fi tai 010 249 1704.

• Pakkausten tuottajavastuusta saa lisätietoja osoitteesta www.rinkiin.fi tai lähettämällä postia osoitteeseen info@rinkiin.fi